maanantai 4. maaliskuuta 2013

Nukkekodin lastenhuoneesta

Erillisen blogin pitäminen nukkekotijutuille ei vain toiminut kohdallani, joten jatkossa nukkisjututkin ovat tässä blogissa. Ne teistä, jotka ette ole nukkisihmisiä, niin koittakaa kestää ;) nämä ovat kuitenkin vain pieni osa suurempaa kokonaisuutta.
Nukkekodin lastenhuoneessa on tapahtunut paljon sitten viime kurkistuksen. Siniset kerrossängyt saivat lähtöpassit kömpelön ulkonäkönsä vuoksi. Huuto.netistä löysin puunväriset 70-luvun sängyt ja voitteko uskoa, että kerrossänkyjen petivaatteet sopivat millilleen näihin kolmekymmentävuotta vanhempiin sänkyihin.

Sängyistä revin vanhat kellastuneet petivaatteet pois, sen jälkeen pesu ja maalaus. Petaus kerrossänkyjen petivaatteilla ja sängyille vielä torkkupeitot ja päivätyynyt. Sängyt näyttävät kutsuvilta pitsireunatyynyliinoineen, vai mitä.

Maton lattialla kudoin minikangaspuilla, jotka olen joskus ostanut käytettyinä. Lankana kirpparilöytö-lanka. Lankaa on minulla vielä pieni muovikassillinen, se on todella ohutta, enkä oikein tiedä, mihin se oikeasti on tarkoitettu. Leluhyllyn tytöt ovat itse täyttäneet leluilla. Joukossa on Sylvaniaa, joulukuisia Nalle- ja Nukkemessuostoksia, pääsiäismunayllätyksiä j.n.e. Näyttää kivalta.

Ari-nukkeja tytöt ovat ihailleet ja toivoneet siitä lähtien kun Nukkekoti Väinölän tapaan ilmestyi. Ari-nukkeja on löytynyt messuilta, huuto.netistä, kirppikseltä. Näillä tytöillä on päällään uskomattoman upeat virkatut miniatyyrimekot. Itse en pysty tekemään mitään näin pientä ja kaunista, mutta onneksi muut osaavat ja tarjoavat tuotteitaan myyntiin.

Pihalla on lunta, koska nyt on talvi. Pienen lumipallolyhdyn tein Neiti A:n liian pieneksi käyneen pipon koristepalloista. Saksin kaikki pallot irti, liimasin ne kuumaliimalla toisiinsa ja sen jälkeen huovalla päällystetyn pahvinpalasen päälle. Nyt meillä on näppärä monivuotinen siirreltävä lumipallolyhty.

Tässä vielä yksityiskohtaisempi kuva lastenhuoneen yöpöydästä. Oikeasti tämä on Lundbyn sininen tv-taso, mutta valkoisen maalipinnan jälkeen se sopikin täydellisesti lastenhuoneeseen. Laukku yöpöydällä on ostettu joulukuisilta Nalle- ja Nukkemessuilta, Kimble Huuto.netistä.

Tällaiselta nukkekodin lastenhuone nyt näyttää. Jotain tauluja olisi kiva saada seinille ja mahdollisesti yölamput, mutta katsotaan... projekteja pukkaa taas niin paljon :)

2 kommenttia:

  1. Kivan näköistä myös nukkekodissasi! Nuo mininäpräilyt ovat niin rentouttavaa puuhaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maria! Mininäpräilyt ovat rentouttavia, mutta myös uskomattoman aikaavievää puuhaa :)

    VastaaPoista