keskiviikko 22. elokuuta 2012

Nukkekodin olohuoneesta

Nukkekodin yläkerran vaaleanpunainen olohuone on ottanut sisustuksellisesti aimo harppauksen eteenpäin. Ebaystä tilaamani sohvat ja manttelitakka on uudistettu mieleisiksi. Samoin huuto.netistä ostamani sohvapöytä on korjattu ja maalattu.
Sohvat päällystin ensin ohuella fleece-kankaalla, tuomaan pyöreyttä ja muhkeutta. Sen päälle verhoilu valkoisella lakanakankaalla. Keksin laittaa vaaleanpunaiset puuhelmet jaloiksi, ompelin irtotyynyjä ja kiinnitin ohuen pitsin sohvan helmaan. Sievät, mielestäni. Manttelitakka on "kuorittu" kuviopapereiden alta, pesty ja maalattu ja siitä tuli upea.
Manttelitakan reunus kaipaa vielä koriste-esineitä, nyt siinä on väliaikaisesti valokuvakehykset ja lasten minikokoinen lasikoira. Kaunis matto on myös mietinnässä - se voisi olla joku ristipistotyö. Vinkatkaa ihmeessä, jos tiedätte kivoista ristipistomatoista.
Olohuoneen toisessa päässä on flyygelinurkkaus, jonka olenkin esitellyt jo aiemmin. Verhot on viimeistelty kukkakoristeisilla verhonpidikkeillä. Taulu ja kynttilänjalka ovat oikeasti 1:12 kokoiseen nukkekotiin, mutta ne olivat niin ihanat, etten voinut niitä vastustaa viimekeväisellä Lontoon matkallamme. Onhan oikeassakin elämässä välillä suhteettoman suuria tauluja ja kynttilänjalkoja, vai mitä.
Tässä vielä kuvat sohvista ja takasta ennen käsittelyäni. Tunnistaisitko sinä nämä samoiksi?
Pictures from the upstairs pink sitting room in our Lundby dollshouse. The sofas, fireplace and coffee table were all bought secondhand and revamped by me. The mantelpiece still needs decorative objects and I am searching for a nice cross stitch carpet model. I could not resist the painting and candelabra even though their scale is larger than Lundby. The girls adore the pink sitting room.

3 kommenttia:

  1. Kaunista! Upea muodonmuutos noilla kalusteilla. Miten olisi aivan ohuesta langasta virkattu pyöreä matto? Ristipistomatot ovat kyllä kauniita. Mallinhan voi ottaa mistä tahansa mieluisesta ja pistellä tiheälle kankaalle yhden langan yli (jos hermot kestää:)).

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maria! Virkkaus olisi kyllä nopea ja vaivaton ratkaisu, mutta ristipistojen kauneus viehättää. Toisaalta tiheälle kankaalle pisteltäessä saattaapi hermot mennä. Mutta mietitään.

    VastaaPoista
  3. Nukkekodin ristipisto/petite point mattojen ohjeita löytyy nukkekotikirjoista. Todella kivoja on Doll House Needlecrafts Venus and Martin Dodge. Amazonilta löytyy vaikka mitä nukkekotikirjoja, joissa ohjeita ihan pelkkiin ristipistotöihinkin. Kirjastosta varmasti löytyy myös nukkekotikirjoja.

    VastaaPoista