perjantai 13. huhtikuuta 2012

Nukkekodin päiväpeitto


Kaksostytöt tykkäävät leikkiä nukkekodilla. Tyttöjen nukkekoti on heidän hartaasti toivomansa, viime jouluna lahjaksi saatu Lundby. Kalusteita on kertynyt ihan kivasti viime vuosien aikana, sillä ennen tätä nukkekotia heillä oli Lundbyn 60-luvun nukkekoti. (Minun kunnostusprojektini, jolle ei koskaan löytynyt aikaa ja jonka lopulta möin kirpparilla.) Nukkekodista puuttuu kuitenkin m.m. mattoja, verhoja, tauluja, peittoja. Olen nyt ottanut itseäni niskasta kiinni ja aion vihdoinkin tehdä näitä kaikkia puuttuvia tekstiilejä.
Ensimmäinen projekti oli vanhempien parisängyn päiväpeitto. Värivalinta oli sängyn petivaatteiden sanelema ja toki huomioin myös makuuhuoneen tapetin.
Virkkasin isoäidinneliöitä valkoisesta virkkauslangasta, koukku 1. Vihreät "ruusukkeet" on 8 kiinteän silmukan taikalenkkejä. Mielestäni peitto sopii sänkyyn ja makuuhuoneeseen, joten olen tyytyväinen lopputulokseen.
Ihanaa alkavaa viikonloppua ja tervetuloa mukaan uudet lukijat!

3 kommenttia:

  1. Ihana! Nämä minityöt on todella suloisia. Kivasti olet tuon peiton suunnitellut.

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtava päiväpeitto! taidan vähän lainata ideaa, jos ei haittaa... ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Maria ja Tytteli kauniista sanoistanne! Tottakai ideaa saa lainata:) Sehän on blogimaailman parasta antia, että ideat menevät muidenkin tietoon.

    VastaaPoista