maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kirjahylly lapsille

Maalla lastenhuoneessa ei todellakaan ole ylimääräistä säilytystilaa. Jotta saimme kaappiin kaivattua lisätilaa, piti kirjat saada pois kaapista.
Muistin lukeneeni hammaslääkärin odotushuoneessa lehteä, jossa esiteltiin itsetehty "väärinpäin" oleva kirjahylly. Tiesin heti, että tuollainen sopisi meillekin maalle, lastenhuoneeseen, paripulpetin viereen, tilaan, jonka syvyys on alle 17 cm.
Sain ylipuhuttua mieheni jälleen yhteen projektiin. Rautakaupasta haimme höylättyä lautaa ja listaa. Hieman hahmottelua ja mittailua, sen jälkeen sahausta ja ruuvaamista.
Kirjahylly valmistui nopeasti. Maalasin hyllyn Empire-maalilla, mikä ei todellakaan ole suosikkini, mutta kun sitä oli varastossa ja hylly piti saada valmiiksi ja käyttöön mieluiten samantien. Pinnasta tuli kyllä kauniin kuultovalkoinen, sillä maalasin hyllyn vain kerran. Kuivumisen jälkeen pääsin asettelemaan kirjat paikoilleen. Tiedoksi kiinnostuneille, että tässä hyllyssä on metrin verran kirjoja. Pidän hyllyn kirjastomaisesta ulkonäöstä, sekä siitä, että kauniit kirjat toimivat väriläiskinä vaaleassa huoneessa. Kuopuskin löytää nopeasti haluamansa kirjan.
Käsityörintamalla olen ommellut verhoja nukkekotiin. Voi vitsit, mitä pipertämistä. Mutta niistä myöhemmin. Iloa viikkoonne!

7 kommenttia:

 1. Ompa kätevä idea! saa lempparikirjat kauniisti esille :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä idea! Kirjat ovat kauniisti esillä ja löytyvät helposti.

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille, Paula, Ninnu, Varis ja Susanne. Lämmittää aina, kun saa kehuja omatekemistä asioista. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Loistavaa tilankäyttöä ja kaiken lisäksi hylly näyttää erittäin hyvältä.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa ihanaa ihanaa........jos myytte joskus tuon ollaan kiinnostuneita, vitsi kun osaisi itsekin tehdä tai mies edes haluaisi..tosi upea!!!

  VastaaPoista