lauantai 15. lokakuuta 2011

Kudottuja joulupalloja


Olin kirjakaupassa ostamassa esikoisen ystävälle synttärilahjaa, kun silmiini osui aivan ihana kirja: Joulupallot. Kirjassa on mallit 55 kudotulle joulupallolle. Minun oli aivan pakko ostaa kirja itselleni.
Tekijät suosittelevat käyttämään Rauman villalankaa, mutta koska minulta löytyi kotoa 7veikkaa valkoisena ja punaisena, pääsin heti kutomaan ilman käyntiä lankakaupassa. Ja mielestäni onnistuivat ihan hyvin, vaikken mikään innokas kirjoneuleiden tekijä olekaan.Teen näitä palloja mökille, sillä kuten olen aiemminkin todennut, niin maalla meillä on vain itsetehtyjä, muiden itsetekemiä tai ainakin itsetehtyjen näköisiä koristeita. Kruunupallo on suosikkini; niitähän voisi tehdä vaikka kultaisella langalla valkoiselle pohjalle ja antaa lahjaksi jouluna.Löydätkö tekemäni pallot tästä kuvasta? Hauskaa lauantaita teille kaikille!

10 kommenttia:

 1. Upeita palloja ! Mun on varmaan turha ees kokeilla, ei taitais onnistua ;D
  Riitta Kotipuro-blogista

  VastaaPoista
 2. Katselin samaa kirjaa Akateemisessa, mutten raskinut ostaa. Ihan vastustamattomia!! Itsekin tykkään erityisesti tuosta kruunu-mallista, kaunis!

  VastaaPoista
 3. Onpa hienoja. Todella tasaisia. Hyvin onnistuneet kirjoneuleet sekä levennykset ja kavennukset. Täytyykin itse estiä samainen kirja jostain.

  VastaaPoista
 4. Kirja on vilahdellut useissa seuraamissani blogeissa, pitäisikö hommata myös itselle, niin kivoilta näyttävät!

  VastaaPoista
 5. Voi miten mainioita! Noista tulee hyvälle tuulelle. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille kaikille ihanille kommentoijille! Suosittelen kirjan hankkimista. Itse en ensin meinannut raaskia ostaa kirjaa, kun ajattelin, että kyllähän tuollaisia ilman malliakin tekee. Mutta onneksi ostin! Pallot eivät ole vaikeita tehdä ja kirjassa on todella hyvät ja selkeät ohjeet. Rohkeasti vain kokeilemaan!

  VastaaPoista
 7. Moi, TV1:n aamuhaastattelussa olivat nämä joulupallot. Kertoisitko pääpiirteet silmukoista ja kerroksista ?

  VastaaPoista
 8. MItä tuonne palloon laitetaan sisälle? Vanua?

  VastaaPoista
 9. Tiedoksi Annamaija, että sunnuntain 13.11. Hesarin asuntosivuilla oli pikainen ohje palloon. Samainen ohje näytti löytyvän myös Lantliv -lehden Julpyssel lehdestä.
  Tiedoksi Anonyymi, että itse käytin vanua, mutta kirjassa suositeltiin jotain villaista täytettä.

  VastaaPoista