torstai 17. joulukuuta 2009

Joulu tuli parvekkeelle


Meillä on kivan kokoinen parveke. Parvekelaseja ei valitettavasti ole, mutta ehkä joskus saisimme investoitua sellaisiin. Parvekelasit pitäisivät linnut ja niiden jätökset sekä kaiken puista irtoavan sälän pois parvekkeeltamme. Parvekkeellemme mahtuu hyvän kokoinen ruokapöytä ja -tuolit, pieni säilytysarkku kukkatarvikkeille ja isoja ruukkuja kukille. Talviasussa ohjaajantuolit on viety kellariin ja ison ruokapöydän seurana on yksi rottinkinojatuoli. (Minulla on näitä rottinkinojatuoleja kaksi ja ne ovat menossa tulevalle mökillemme HUOM! tuleva, sillä se on tällä hetkellä rakennustyömaa ja täysin keskeneräinen projekti. Palataan mökkiimme sitten joskus, kun siellä on muutakin kuvattavaa kuin gyproc-levypinot ja kertopuukasat. Haaveisssani mökkimme valmistuu ensi kesäksi.)

Ruokapöydällä on kokoelma erilaisia mustia lyhtyjä. Joulun kunniaksi syksyiset oranssit kynttilät on vaihdettu punaisiin. Rottinkituolilla on neulomani tyynynpäällinen. Piheys iski, enkä raaskinut ostaa Gantin palmikko-neuletyynynpäällistä. Niinpä kävin kaupassa laskemassa silmukat ja opettelemassa kuvion ulkoa. Toteutin oman versioni Nalle-langasta. Selkäpuoli on tavallista lakanakangasta, mutta vaihdan sen jossain vaiheessa fleese-kankaaseen. Käsinojalla harmaa villashaali ja valkoinen fleesepeitto. Ruukussa jo syksyllä istuttamani kataja, edelleen kauniin vihreänä.

Mökiltä toimme ison joulukuusen parvekkeelle. Kuusessa on vanhahtavat sähkövalot (siis sellaiset kynttiläkopiot, ei pelkät pienet loistavat valot) ja lisäksi parvekkeen kaidetta kiertää kaksi 80 kpl:een kuusivalosarjaa. Parveke on kaunis pimeällä. Ja näin kauniilta näytti maisema tänään iltapäivällä parvekkeeltamme sakeassa lumipyryssä. Ihanan kaunista! Ollapa aina pakkasta ja lunta. Täydellinen sää!

3 kommenttia:

 1. Tyyny on hieno! Sama piheys minullakin ja ajatuksissa sama punaisena (ensi) jouluksi. Montako silmukkaa, mikä mallikerta ja mitkä puikot?

  kyselee varisvaimo

  VastaaPoista
 2. Kiitos kehuista! Pitkät pyöröpuikot nro 3. Kuvio: "4o, 2n, 4o, 2n" toista 2"" yhteensä 11 krt, 4o. Nurjalle nurjat nurin ja oikeat oikein. Palmikot tulee joka toiseen 4o ryhmään ja palmikon kierrot joka 8.krs. Minulle tuli yhteensä 25 palmikonkiertoa; ensimmäinen kierto jo 4.krs ja viimeisen kierron jälkeen 4krs ennen päättelyä. Valmis tyyny on n. 50*50 cm. En ole ennen kirjoittanut ohjetta, joten toivottavasti tästä saa selvää. Tekemisen iloa sinulle!

  VastaaPoista
 3. edit: toista "" yhteensä (mistä lie tuo kakkonen ilmestynyt tuohon "" eteen).

  VastaaPoista