sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

töitä ja herkuttelua kauniina sunnuntaipäivänä

Heinäkuisen kauniin sunnuntain kunniaksi leivoin raparperipiirakan oman puutarhan raparpereista :) kuopus oli helppo suostutella hakemaan pyörällä kaupasta vaniljakastiketta :) Vakipiirakkaresepti, mutta höyläsin raparperista tuollaisia soiroja koristeeksi piirakan pintaan. Idea raparperinauhoista on Lattemammalta - oma versioni on tosin varsin vaatimaton:) Hauska lopputulos, sillä kun leivon gluteenittomista jauhoista, niin raparperinpalat painuvat pohjaan. Pitkä soirot jäävät kauniisti koristamaan pintaa. Puutarhatöiden lisäksi olen entisöinyt puutarhahuonekaluja. Iso urakka oli tiikkipöydän hiominen puupinnalle kauttaaltaan ja öljyäminen. Patinoituneen harmaan alta paljastui uudenveroinen vaalea puupinta. Mieluiten olisin jättänyt öljyämättä, mutta öljyämätön pinta ei kestä käytössä. Öljyämisen jälkeen teak saa ominaisen punertavan värisävyn ja se ei itseäni erityisesti miellytä. Tietääkö joku, miten teak pitäisi käsitellä, ettei siitä tulisi punertava? Jahka saan huollettua puutarhahuonekalut, niin siivoan terassin perusteellisesi :) Nyt terassilla on luova kaaos, kun aurinkovarjo, hiomakone, huonekalut ja pehmusteet ovat sikin sokin. Auringonpaistetta päiviinne!

2 kommenttia:

  1. Kylläpä näytti herkulliselta tuo raparperipiirakka ja varmasti maistui myös:)Tuo kalusteiden entisöinti on mukavaa puuhaa! Leppoisaa kesänjatkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pidän todella paljon kaikenlaisesta käsillä tekemisestä, mutta tällä hetkellä mieluisinta on kalusteiden entisöinti. Ihanaa alkavaa syksyä!

      Poista