sunnuntai 1. tammikuuta 2017

välipäivät pohjoisessa

Joulu ja välipäivät sujuivat rauhallisissa merkeissä pohjoisessa ihanasta talvisäästä nauttien. Niin valkoista ja puhdasta! Olin pakannut lankoja ja sukkapuikot mukaan. Pitkät automatkat ja lyhyet päivät antoivat minulle paljon kutomisaikaa. Puikoiltani valmistuikin kaksi paria kauniita pitsisukkia. Lanka 7veikka, sukkapuikot 3,5, silmukoita varressa 50 ja kiilakavennusten jälkeen 48. Sukan suussa 1O1N resoria siten, että joka toisella kerroksella oikeat silmukat on kudottu kiertäen. Vahvistettu kantapää, mutta oikealla puolella kudottavat silmukat kiertäen. Tulee kaunis, tasainen ja napakka kantapää. Ohje Kardemumman Talo -blogista. Suloiset pulkkailijani :) Valkoiset pipot olen kutonut jo aiemmin. Liukurit valmiina seuraaviin laskuihin. Maapallon toisella puolella lainelaudat nojaisivat samaan tapaan jonkun rantatalon seinään :) Tule talvi myös tänne etelään!

2 kommenttia:

  1. Kadehdin niin tuota kutomisen taitoa, minun käsissäni eivät puikot pysy. Kyllä lumi on ihanaa, mutta luvatut pakkaset kyllä hirvittävät. Hyvää Uutta Vuotta teidän perheellenne!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, Johanna :) Ei kannata kadehtia vaan rohkeasti tarttua puikkoihin ja aloittaa jostain pienestä ja yksinkertaisesta esim. tiskirätti. Kokemus ja luottamus omiin taitoihin kasvaa! Hyvää Uutta Vuotta myös sinun perheellesi!!!

    VastaaPoista