keskiviikko 7. joulukuuta 2016

gluteenittomat piparit

Itsetehty piparkakkutaikina odotti kylmässä, sillä aikaa kun siivosin keittiön perusteellisesti. Vasta sitten aloitimme pipareiden leipomisen. Kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä gluteenitonta piparkakkutaikinaa. Ohjeen löysin Home Vanilla -blogista Tuoksu oli täydellinen, mutta taikina oli vaikea leipoa. Taikina tarttui koko ajan alustaan kiinni ja piparit hajosivat, kun siirsin niitä pellille. Vasta kun ymmärsin jättää taikinan riittävän paksuksi ja käyttää super paljon jauhoja, onnistuimme :) Valmiin piparin koostumus on ilmava, kuohkea ja marenkimainen. Meille, jotka voimme syödä tavallisia piparkakkuja ei elämys ollut niin suuri, vaikka hyviä olivatkin. Mutta Mies, joka ei ole maistanut raakaa piparkakkutaikinaa moneen moneen vuoteen saati syönyt joulupipareita lähes yhtä moneen vuoteen, kommentoi näiden olevan taivaallisen hyviä :) Herkkuhetkiä päiviinne! Jos jollain on vinkkejä gluteenittomien pipareiden leivontaan, niin otan ne kiitollisena vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti