perjantai 20. maaliskuuta 2015

pale french grey, antiikkimessinkivetimet ja lipaston muodonmuutos

Lapsiperheen eteisessä haasteellisinta on yhdistää kauneus ja käytännöllisyys. Lasten pipoille, rukkasille, lapasille, sukille y.m.s. on oltava riittävät ja helposti käytettävät säilytystilat.
Torista löysin edullisesti väsähtäneen mäntypuisen Ikean Hemnes -laatikoston. Mitoiltaan se oli täydellinen, rakenteellisesti kunnossa, ainoastaan ulkonäkö ei miellyttänyt.
Huolellinen pesu, vetimien irrotus ja kerros valkoista pohjamaalia.
En halunnut valkoista lipastoa. Tutkailin Laura Ashleyn maalikarttaa ja päädyin sävyyn Pale French Grey. Kaunis harmaansävy ja miellyttävä koostumus.
Ensimmäisen maalikerroksen jälkeen keksin, miten haluan muuttaa lipaston ulkonäköä.
Halusin jaloista eroon ja tilalle sokkelin. Mies lyhensi jalkoja sen verran, että lauta peittää lipaston jalat. Mies myös ystävällisesti sahasi laudat jiiriin. Lipaston taakse kiinnitettiin lista peittämään tyhjä tila, sillä lipaston kansi on joka puolelta lipastoa isompi.
Oikea työjärjestys ja selkeä suunnitelma helpottavat työskentelyä ;) mutta minkäs teet jos suunnitelmat muokkautuvat vasta työn edetessä :) Kittaus ennen maalausta on suositeltava tapa edetä :)
Antiikkimessinkiset vetimet, ihanat. Lipaston päälle antiikkipeili, joka oli meillä jo vanhassa kodissa. Uusi hankinta on messinkiset pöytälamput ja uudet varjostimet :) Tykkään kovasti lopputuloksesta :) Älkää antako eteisen muuten keskeneräisen ulkonäön häiritä.
Ei uskoisi samaksi lipastoksi vai mitä?

10 kommenttia:

 1. No ei tosiaan uskoisi, upea muodonmuutos!

  VastaaPoista
 2. Huippu muutos! Itse olen myös ajatellut lähteä maalailemaan meidän Ikean kalusteita. (Kun vain aika taas antaa periksi...) Tuo sokkelilista on kyllä loistava idea! Täytyy tuumailla käyttäisinkö johonkin meidän omaamme myös.
  Ihanaa sunnuntaita Fanny! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos H! Rohkeasti vaan kokeilemaan, sinä olet niin taitava ja teillä on niin kaunis koti, että onnistut varmasti!

   Poista
 3. Kyllä siitä tuli todella upea! Hienoa työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Lopputulos palkitsee vaivannäön :)

   Poista
 4. Todella upea muutos ja ihanasti sopii peili ja lamput tuohon. Onnittelut! Löysinkin täältä kivan blogin jota jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi, Sanna! Tervetuloa mukaan :)

   Poista