maanantai 19. tammikuuta 2015

harmaa lettipipo turkistupsulla

Pojalle valmistui koville pakkasille tarkoitettu harmaa villapipo. Tällä kertaa pyöritin palmikoista lettejä, vaihteeksi näin :) Lanka Dropsin Andes (ihana lanka, ties kuinka mones pipo jo tästä langasta), pyöröpuikot 4, silmukoita 96. Ohje on muokattu tästä palmikkopipon ohjeesta. Turkistupsun tilasin täältä Pipo on vuoritettu fleece-kankaalla ja turkistupsu kiinnitetty tupsuun jo valmiiksi ommelluilla nauhoilla. Uskoisin pysyvän mukana kovemmassakin vauhdissa :) Sopii hyvin uuden lämpimän talvitakin kanssa ja siskolta perittyjen huopikkaiden kanssa. Söpöläinen :) ainakin äidin silmissä :)

8 kommenttia:

 1. Ihana pipo ♥♥♥, minäkin haluan tuommoisen =)

  VastaaPoista
 2. On kyllä mahtis pipo. Kutiaako tuo lanka? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jenna! Meidän lapset on jotenkin superherkkiä villan kutinalle, joten siksi aina laitan fleece- tai trikoovuorin. Tytöillä on kylläkin tästä langasta pipot myös ilman vuoria ja ovat käyttäneet ilman valitusta. Tästä voisi varmaan päätellä, ettei ainakaan hirveästi kutita :)

   Poista
 3. On kyllä ihana ja varmasti lämmin! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana, hyvä idea laittaa tuo vuori! Itseäni harmittaa kotikutoisissa pipoissa se, etteivät ole tuulenpitäviä.

  Miten olet kiinnittänyt tuon fleecen? Onko mitattu tismalleen päänkokoiseksi vaikka itse pipo joustaa?

  Entä ehditkö ohjeistaa virkattujen Animator-mekkojen kanssa? Eli miten olkaimet kiinnitetään miehustaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vuorikankaan mittaan rennolla otteella päänympärysmitan mukaan ja ompelen käsin ylä- ja alareunasta. Pipo venyy enemmän kuin vuorikangas, paitsi jos tekee trikookankaasta, sen takia on tärkeää, että vuorikangas on oikean kokoinen.

   Virkataan suorakaiteen mallinen kappale, kun kappale on riittävän korkea jatkat virkkaamista, mutta käsien aukot teet virkkaamalla ketjusilmukkanauhan esim. jos yläosa 60 s-> virkkaa 13 ks, sitten 21 kjs, jätä ed krs:n 5 s väliin, virkkaa 24 ks, 21 kjs, jätä ed krs:n 5 s väliin, virkkaa 13 ks. Merkkaa silmukoiden vaihtokohta eli käden aukot, neljä merkkiä. Vaihtokohdan molemmin puolin kavennetaan aina yksi s eli silmukkamäärä pienenee joka krs.

   Ohje ei ole omani vaan olen saanut sen blogisisarelta. Minulla ei ole lupaa julkaista ohjetta, joten siksi en voi sitä tämän tarkemmin tänne laittaa. Toivon kuitenkin, että tästä on jotain apua.

   Poista