sunnuntai 6. lokakuuta 2013

saatan olla seonnut...

Kun vapaa-ajanasuntoamme vasta pystytettiin, minulla oli jo visio talon terassista. Mielessäni näin amerikkalaistyylisen penkkikeinun ja siinä isoäidinneliöistä virkatun peiton. Ja koska visiossani talon väritys oli siniharmaa aloin virkata isoäidinneliöitä valko-pellava-siniharmaan sävyissä.
100 virkattua lappua ja muutama vuosi myöhemmin värit eivät enää miellytä. Vaikka talomme onkin siniharmaa, niin en enää pidä virkattujen ruutujen värimaailmasta.
Purkuun meni. En tiedä, onko tämä hullun hommaa, mutta en jaksa nähdä isoäidinneliöpeiton tekemisen vaivaa väärän värisistä neliöistä.
Ne neliöt, joissa ainoastaan uloin kierros on sinistä on nyt lähes kaikki purettu ja virkattu uusiksi. Näitä oli valitettavasti vain 18 neliötä. Seuraavaksi alan purkaa niitä neliöitä, joissa on vain yksi kierros sinistä. Kuten otsikossa mainitsin, saatan olla seonnut.
Tästä tulee valko-pellava-vaaleanpunainen peitto ja siten, että vaaleanpunaista ei tule ruutuihin, ainoastaan yhdistämään ruudut ja peiton reunoihin. Näin on purkaminenkin helpompaa, jos vaikka mieltymykset taas muuttuvat ennenkuin tulee valmista ;)

Onnea ja menestystä kaikille muillekin hieman sekopäisten projektien kanssa puuhasteleville :)

5 kommenttia:

 1. Nostan kyllä hattua sinulle! Miten ihmeessä jaksat purkaa nuo...? Mä olisin vienyt ne vähin äänin roskikseen... :-)

  VastaaPoista
 2. Lykkyä tykö! Hullun hommaltahan tuo kuulostaa, mutta parempi purkaa nyt sen sijaan että a) peitto ei ikinä valmistu koska värit ei miellytäkään tai b) peitto jää käyttämättä koska värit ei miellytäkään.Tsemppiä purkamiseen ja uudelleen tekemiseen. Peitosta tulee varmasti upea!

  VastaaPoista
 3. Voi ei! - ensimmäinen ajatus mikä tuli mieleen. Mutta jos ei väri miellytä, niin eihän se auta. Toivon mukaan lopputulos on mieleesi, sitten kun valmista tulee!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne! Tuo purkaminen ei todellakaan ole mielipuuhaani, mutta yritän hyödyntää edes osan virkatuista lapuista. Ne neliöt, joissa on kaksi riviä sinistä saavat olla. Niitä en pura vaan varastoin jonnekin laatikkoon :)

  VastaaPoista
 5. Voi ei, kauniita neliöitä purkasit :/ mutta turhahan sen on tehdäkään jos ei silmää miellytä.

  VastaaPoista