torstai 30. kesäkuuta 2011

Lomailua maalla

Uskomattoman upeat säät hellivät meitä lomalaisia. Olen maalla lasten kanssa miehen käydessä täältä kaupungissa töissä. Nautimme kiireettömyydestä. Lautapelejä on kiva pelata varjossa terassilla. Pikkuveli tosin kaivoi jostain sauvat (hiihto sellaiset) ja lähti sauvakävelemään metsään.Lähin uimaranta on 5 minuutin ajomatkan päässä ja siellä on tullut käytyä ahkerasti. Oma ranta olisi kyllä luksusta. Toisaalta nyt Papu saa nauttia ilmaviimasta pienellä hiekkatiellä, joka johtaa uimarantaan.Illatkin ovat olleet ihanan lämpimiä. Onko oikeasti mitään ihanampaa kuin syödä herkullista ruokaa ulkona terassilla kesäillan lämmössä? Nautinnollisia päiviä kaikille!

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Esittelyssä leikkikeittiö

Olen useamman kerran luvannut esitellä lastemme leikkikeittiön, joten olkaapa hyvät. Leikkikeittiö on rakennettu portaiden alle, joten aikuinen mahtuuu hyvin seisomaan keskelle keittiötä. Eteisestä laskeudutaan puoli kerrosta alaspäin ja sinne se jää piiloon (sotkuineen) eteiseen tulevilta. Leikkikeittiön vieressä on ovet autotalliin, vessaan ja saunaan pesuhuoneineen.Leikkikeittiön erottaa portaista rimaseinä, joten valo pääsee aika hyvin keittiöön.Leikkikeittiön kaapit on ostettu nelisen vuotta sitten edelliseen kotiimme. Ne on ostettu keittiöliikkeestä ja ne ovat samaa sarjaa kuin silloisen kodinhoitohuoneemme kaapit. Kaapit olivat muistaakseni tuuletin- ja maustekaappi. Hauskat vetimet tulivat myös samaisesta keitiöliikkeestä. Uuni on lelukaupasta ja on puuta. Punavalkoinen matto on Laura Ashleyn.Seinällä on ritiläovinen kaappi, jonka ovi aukeaa alhaalta ylös. Tämä on leikeissä ruokakaappi (tai välillä jääkaappi). Postilaatikon ja vanhan seinään kiinnitettävän lankapuhelimen olen ostanut huuto.netistä. Samoin valkoiseksi maalaamani jakkaran, joka useimmiten toimii pöytänä.
Hyllyn mieheni on rakentanut mittojen mukaan ja se on täynnä tavaraa. Tämä on lasten leikkikeittiö, joten täällä vallitsee tyylien sekamelska: on muovisia, kankaisia, itsetehtyjä, aitoja, uusia ja vanhoja tavaroita. Kaikki tarpeellisia.Leikkikeittiötä vastapäätä on vanha lastenkokoinen rottinkisohva. Säilytyslaatikoita on kaksi ja ne palvelevat myös pöytinä.Leikkipesukone on kestänyt leikeissä jo kymmenisen vuotta. Lapsilla on myös puinen silityslauta ja avattava puinen pyykkiteline, mutta ne täytyy erikseen ottaa esille. Niille ei valitettavasti ole tilaa leikkikeittiössä.
Ritiläkaappi odottaa uutta valkoista maalikerrosta, mutta onneksi se palvelee leikeissä ränsistyneenäkin.Lapsilla on myös kauniita vanhoja kukallisia kuppeja tasseineen.

Toivottavasti saitte näistä kuvista käsityksen leikkikeittiöstämme. Lapsillemme se on rakas ja itse hankin sinne mielelläni kaikenlaista. Kiitos jälleen kommenteistanne, en vieläkään pääse kommentoimaan, mutta ehkäpä se ongelma joskus ratkeaa. Terveisiä ihanalta Ranskan lomaltamme. Tänään lähdemme vielä maalle nauttimaan Suomen kesästä.

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Jäätelötötteröitä

Olen ommellut - Tildan mallia mukaillen - ison kasan jätskejä. Kankaat suurimmaksi osaksi Tildan, mutta joukossa myös Laura Ashleyn kangas sekä sekalaisia kankaita. Koristeina askarteluhelmiä. Neljä tummemmalla vohvelilla tehtyä tuuttia ompelin jo viime vuonna. Nyt urakoin nämä vaaleammalla vohvelilla olevat tuutit.Löysin Tiimarin alesta tämän hauskan telineen. Lienee tarkoitettu muffineille, mutta minusta tämä on täydellinen teline jätskeille. Teline on metallia, joten ei mene leikkiessä rikki. Jätskit telineineen tulevat maalle kioskiin myyntiin.Jäätelökauha on oikeasti käytössä ja tässä vain kuvausrekvisiittana. Mukavaa viikonjatkoa!

perjantai 10. kesäkuuta 2011

Nukensänky -projekti


Olen pidempään etsinyt antiikkista nukensänkyä kaksostyttöjen nukeille. Vanhat nukensängyt ovat yleensä isompia ja mielestäni niissä on hyvä tunne. Tämä kaunotar tuli vastaan nettihuutokaupassa ja huusin sen heti itselleni (lue kaksosille). Hain sen tänään postista. Täydellisen ihana! Vaikkakin aika likaisessa ja kärsineessä kunnossa.Heti kuvan ottamisen jälkeen aloin hioa sänkyä. Armas mieheni oli ostanut minulle hiomakoneen yhtä toista projektia varten ja nyt sainkin kokeilla uutta hiomakonetta tähän nukensänkyyn. Pinnoja lukuunottamatta sänky on nyt hiottu. Koneella ei pääse pinnojen väliin, joten huomenna hion käsin sängyn valmiiksi. Sänky saa pintaansa uuden valkoisen maalipinnan. Työn alla tai suunnitelmissa on myös uudet petivaatteet. Blogini on saanut uusia lukijoita. Tervetuloa mukaan! Kiitos myös kommenteistanne, blogger valitettavasti tökkii, enkä pääse itse kommentoimaan. Ihanaa viikonloppua!

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Koululaiset kesälaitumille

Kahdet kivat ja erilaiset kevätjuhlat on juhlittu ja Suvivirsi laulettu. Ensi vuonna kevätjuhlia onkin kolmin kappalein, sillä kaksoset siirtyvät isoon kouluun, ja heillä ja kuopuksella ei ole enää yhteistä juhlaa. Tässä vielä kuva kuopuksen päiväkotiopettajien lahjoista. Kuopus ojensi heille kauniit pikkupyyhkeet hyvältä tuoksuvan ruususaippuan kera. Paketteihin vielä koristeeksi Tilda-kankaasta ompelemani pehmosydämet. Koululaisten luokilla järjestettiin keräys yhteistä lahjaa varten. Aamulla koululaiset saivat todistuksensa; mies ja kuopus seurasivat esikoisen ja minä kaksosten todistusten jakoa. Monilapsisessa perheessä vanhemmat saavat aina jakaantua, mitenköhän me sitten jakaudumme, kun kuopuskin parin vuoden kuluttua on koulussa. Todistusten jaon jälkeen hurautimme maalle. Koululaisten loman alkamisen kunniaksi tein mansikka-kermavaahto-marenkikakun. Nopeaa ja helppoa valmiista marenkipohjista. Ulkona oli niin tuulista, että nautimme kakun sisällä ihanasta auringonpaisteesta huolimatta.Kesälomamme alkaa vasta myöhemmin, mutta koululaisille alkoi jo loma! Ihanaa, kyllä he ovat sen ansainneet! Onnea kaikille kevään juhlijoille!

torstai 2. kesäkuuta 2011

Kermakakkua

Toukokuussa olemme juhlineet monia synttäreitä, parit nimpparit ja äitienpäivää. Herkullisia kakkuja on ollut tarjolla joka juhlassa. Innostuin itsekin virkkaamaan kakkupalan. Ohjetta ei ollut ja kokeilun ja erehdyksen kautta etenin. Ohjetta en huomannut kirjoittaa ylös, harmi sinänsä.Vadelmakermakakkua, olkaa hyvä!Ekaa kertaa yhdistin virkattuun jotain kudottua. Vahvennettu neule (siis millä kudon sukan kantapäät) näyttää erehdyttävästi pursotetulta kermavaahdolta.

Kaksi koulupäivää vielä ja sitten pääsevät koululaiset hyvin ansaituille lomille. Toivon auringonpaistetta kaikille!