sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Esittelyssä leikkikeittiö

Olen useamman kerran luvannut esitellä lastemme leikkikeittiön, joten olkaapa hyvät. Leikkikeittiö on rakennettu portaiden alle, joten aikuinen mahtuuu hyvin seisomaan keskelle keittiötä. Eteisestä laskeudutaan puoli kerrosta alaspäin ja sinne se jää piiloon (sotkuineen) eteiseen tulevilta. Leikkikeittiön vieressä on ovet autotalliin, vessaan ja saunaan pesuhuoneineen.Leikkikeittiön erottaa portaista rimaseinä, joten valo pääsee aika hyvin keittiöön.Leikkikeittiön kaapit on ostettu nelisen vuotta sitten edelliseen kotiimme. Ne on ostettu keittiöliikkeestä ja ne ovat samaa sarjaa kuin silloisen kodinhoitohuoneemme kaapit. Kaapit olivat muistaakseni tuuletin- ja maustekaappi. Hauskat vetimet tulivat myös samaisesta keitiöliikkeestä. Uuni on lelukaupasta ja on puuta. Punavalkoinen matto on Laura Ashleyn.Seinällä on ritiläovinen kaappi, jonka ovi aukeaa alhaalta ylös. Tämä on leikeissä ruokakaappi (tai välillä jääkaappi). Postilaatikon ja vanhan seinään kiinnitettävän lankapuhelimen olen ostanut huuto.netistä. Samoin valkoiseksi maalaamani jakkaran, joka useimmiten toimii pöytänä.
Hyllyn mieheni on rakentanut mittojen mukaan ja se on täynnä tavaraa. Tämä on lasten leikkikeittiö, joten täällä vallitsee tyylien sekamelska: on muovisia, kankaisia, itsetehtyjä, aitoja, uusia ja vanhoja tavaroita. Kaikki tarpeellisia.Leikkikeittiötä vastapäätä on vanha lastenkokoinen rottinkisohva. Säilytyslaatikoita on kaksi ja ne palvelevat myös pöytinä.Leikkipesukone on kestänyt leikeissä jo kymmenisen vuotta. Lapsilla on myös puinen silityslauta ja avattava puinen pyykkiteline, mutta ne täytyy erikseen ottaa esille. Niille ei valitettavasti ole tilaa leikkikeittiössä.
Ritiläkaappi odottaa uutta valkoista maalikerrosta, mutta onneksi se palvelee leikeissä ränsistyneenäkin.Lapsilla on myös kauniita vanhoja kukallisia kuppeja tasseineen.

Toivottavasti saitte näistä kuvista käsityksen leikkikeittiöstämme. Lapsillemme se on rakas ja itse hankin sinne mielelläni kaikenlaista. Kiitos jälleen kommenteistanne, en vieläkään pääse kommentoimaan, mutta ehkäpä se ongelma joskus ratkeaa. Terveisiä ihanalta Ranskan lomaltamme. Tänään lähdemme vielä maalle nauttimaan Suomen kesästä.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana keittiö! Todella kivoja ideoita ja hieno toteutus. Kyllä kelpaa leikkiä!

  VastaaPoista
 2. Ihana keittiö...kelpaa lasten leikkiä!! kivaa tämä blogisi muutenkin. Liityin lukijaksi!

  VastaaPoista
 3. Aivan upea! Ihanaa, että teillä on oma, ihan oma, vakituinen tila leikkikeittiölle. Olen hieman kade! Ihania ideoita ja kauniita esineitä.

  VastaaPoista
 4. Voi mieletön miten ihana tämä leikkinurkkaus onkaan!

  VastaaPoista