lauantai 17. syyskuuta 2011

Leppoisa lauantai


Tulimme maalle eilen illalla ja riensin heti lasten kanssa metsään tarkistamaan suppilovahveroiden tilanteen. Sieniä oli todella paljon ja saimme pian ison kulhon täyteen. Tänään aamupäivällä suuntasin taas metsälle ja saaliini oli uskomaton. Suppiksia on käsittämättömän paljon ja kanttarelleja. Minun täytyisi harjoitella sienien kuivattamista tai pakastamista.Iltapäiväkahville leivoin viime kesän mustikoista piirakan. Paistoin pohjaa ensin parikymmentä minuuttia ja vasta sitten lisäsin jäiset mustikat. Mustikat näyttävät siltä kuin eivät olisi uunissa käyneetkään, hassua. Herkullista oli vaniljajäätelön kera.

Neiti A:n sukat edistyvät hyvää vauhtia. Illan ohjelmassa saunomista, sienikastiketta ja lasi viiniä. Leppoisaa lauantaita kaikille!

2 kommenttia:

  1. Meilläkin sieniä paljon, ihan kotipihalla. Paahdan ne kuivalla paistinpannulla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Sitten jäähdytys ja pakastus, helppoa ja nopeaa!
    Pirteät sukat tulossa sinulla.

    VastaaPoista
  2. Hitsi, pitäis päästä metsään. Nyt näyttää siltä, että kaikki hakevat juuri suppiloita ihan tolkuttomia määriä! Hyvä saalis sulla - laita pakastimeen!

    VastaaPoista