sunnuntai 29. tammikuuta 2017

vaaleanpunaiset palmikkotupsupipot

Ensimmäisenä vaaleanpunaisista keskeneräisyyksistä valmistui hempeän vanhan roosan väriset palmikkopipot. Palmikonkiertojen ohje on Iinun mustikka-maito sukkien resorista. Olisin linkittänyt Iinun blogiin, mutta blogi ei ole enää julkisesti luettavissa. Olen aiemmin käyttänyt tätä resoria lapasten resorissa (syklaami-lapaset). Lanka Hjertegarn:in Lima, sukka- ja pyöröpuikot 4,5. Silmukoita 121. Olen etsinyt aitoa turkistupsua hempeän vaaleanpunaisena, mutta en valitettavasti ole löytänyt. Tein pipon langasta tupsut, jolla nyt mennään kunnes täydelliset turkistupsut tulevat vastaan :) Pipot kuulemma kutittavat, joten ompelen näihin vielä trikoovuorit. Kutina ei onneksi taida olla kovin häiritsevää, sillä pipot ovat valmistumisen jälkeen olleet ahkerassa käytössä. Kauneutta ja vaaleanpunaisia tunnelmia alkavaan, uuteen viikkoon!

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

vaaleanpunaisia keskeneräisyyksiä

Havahduin itsekin kun olin laittamassa viimeisintä keskeneräistä käsityötä koriin. Korissa on jo kolme vaaleanpunaista kutimusta kesken :) lapaset... panta... ja pipot. Aina Uuden Vuoden jälkeen siivoan ja järjestelen kotia perusteellisemmin. Ostin Marie Kondon kirjan ajatellen, josko kirja tarjoaisi itselle uusia vinkkejä. Lasten vaatehuoneita siivotessa innostuin järjestämään heidän sukka- ja alusvaatelaatikot Konmarin oppien mukaan. Täytyy todeta, että näin taiteltuina vievät vähemmän tilaa, aika näyttää jaksanko taitella jatkossa näin huolellisesti. Listaan tämänkin vaaleanpunaiseksi keskeneräisyydeksi kirjan kannesta johtuen. Seuraavaksi siirryn Miehen vaatteiden viikkaamiseen :)

perjantai 6. tammikuuta 2017

shades of grey

Kaksostyttöjen harmaiden villakangastakkien seuraksi kudoin beaniet. Lanka Onion Knit:in 50%mohairia ja 50%villaa. Ihanan pehmeää ja aavistuksen pörröistä. Olisin halunnut angoraa, mutta sitä ei löytynyt oikean sävyisenä. Pyörö- ja sukkapuikot 4, silmukoita 90. Muuten seurasin Prosessineulojan ohjetta. Pipoista ylijääneen langan sain kaiken kudottua lapasiin. Yhdistettynä tummanharmaaseen Nalleen sain yhden parin lapsia. Toinen neiti saikin sitten pinkit :) Talvista loppiaista! Täällä aletaan kerätä joulukoristeita pois.

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

välipäivät pohjoisessa

Joulu ja välipäivät sujuivat rauhallisissa merkeissä pohjoisessa ihanasta talvisäästä nauttien. Niin valkoista ja puhdasta! Olin pakannut lankoja ja sukkapuikot mukaan. Pitkät automatkat ja lyhyet päivät antoivat minulle paljon kutomisaikaa. Puikoiltani valmistuikin kaksi paria kauniita pitsisukkia. Lanka 7veikka, sukkapuikot 3,5, silmukoita varressa 50 ja kiilakavennusten jälkeen 48. Sukan suussa 1O1N resoria siten, että joka toisella kerroksella oikeat silmukat on kudottu kiertäen. Vahvistettu kantapää, mutta oikealla puolella kudottavat silmukat kiertäen. Tulee kaunis, tasainen ja napakka kantapää. Ohje Kardemumman Talo -blogista. Suloiset pulkkailijani :) Valkoiset pipot olen kutonut jo aiemmin. Liukurit valmiina seuraaviin laskuihin. Maapallon toisella puolella lainelaudat nojaisivat samaan tapaan jonkun rantatalon seinään :) Tule talvi myös tänne etelään!