maanantai 28. maaliskuuta 2016

kultaiset pääsiäismunat

Pääsiäinen on pian ohi, mutta aion vielä esitellä teille pienen maalausprojektini. Eteisen lipaston päällä ilahduttaa kultainen pääsiäinen :) Muratit viihtyvät pimeässä eteisessä, joten ne toimittavat pääsiäiskukkien / -ruohon virkaa. Peltinen linnunmunataulu ja posliininen kukon muna yhdellä puolella murattiruukkua ja toisella puolella kultaiset munat. Munat olivat alkuperäiseltä väriltään vihreä ja liila, sellaiset puiset avattavat munat, jotka keksin maalata kultaisella maalilla. Kerros pohjamaalia ja päälle kultaista maalia :) Kevättä kohti mennään :)

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

aamiainen pääsiäisenä

Blogiani lukeneet tietävät, että tykkään kattaa kauniisti :) ja mikä ihanamapi syy kuin rauhallinen aamiainen oman perheen kesken kauniina pääsiäissunnuntaina. Kaunis vanha valkokirjailtu liina löytyi kirpputorilta. Kattauksen tein valkoisilla ja beigeillä astioilla, rairuohoistutus sekä pari pehmopupua. Uutta kattauksessa oli neulomani pupukananmunanlämmittimet :) Kuvan löysin netistä, mutta en ohjetta. Lankakoristani löytyi vajaa kerä Grignasco -vauvalankaa, sukkapuikot 2,5. Parin yrityksen jälkeen puput onnistuivat. Silmukoita 44, kerroksia 31 ja sitten aloitin sädekavennukset. Korvat on tehty 9 silmukalla, 18 kerrosta ja sitten kavennukset joka kerroksen alussa. Korvat ompelin pupun päähän kiinni ja kirjailut tein mustalla vauvalangalla. Hauskaa, miten nuo korvat sojottavat minne sattuu, hih. Aurinko valaisi aamiaiskattausta. Ihan tavalliset aamiaistarpeet maistuvat jotenkin paremmilta, kun ne laittaa nätisti esille ja syödään kaikessa rauhassa yhdessä. Ihanaa pääsiäistä!

lauantai 19. maaliskuuta 2016

illallinen 25:lle

Meidän perheessä juhlittiin pyöreitä vuosia, nimittäin kuopuksen ensimmäisiä pyöreitä vuosia :) Kutsuttaja oli 25 ja halusimme tarjota vieraille illallisen pöydän ääressä :) Onneksi saimme mahdutettua toisen ruokapöydän olohuoneeseen ja onneksi erilaisia tuoleja puutarhajuhlia varten on tullut hamstrattua vuosien saatossa :) Nyt seuraa iso kuvapläjäys yksityiskohdista. Kateliinoja ei ollut tarpeeksi, joten koukku käteen ja eikun virkkaamaan. Ohje löytyy Marilta pikkaisen mukaeltuna. Menun kuopus kirjoitti liikuttavilla harakanvarpailla tuunaamalleni kirppisliitutaululle. Pesu, puuosien vahaus ja liitutaulutarra saavat ihmeitä aikaan. Menu lepää sellaisella keittokirjatelineellä, kirppislöytö sekin :) Olen edelleen heikkona erilaisiin viiri- ja lippunauhoihin ja mielestäni jokainen juhla ansaitsee omanlaisensa lippunauhan. Ikeasta löytyi täydellisen värinen pöytäliina, jonka leikkasin kangaspaloiksi. Kangaspalojen rispaannuttamiseen osallistui koko perhe, myös Mies. Hain rentoa ja reipasta juhlamieltä, joten revin vielä mustasta puuvillakankaasta ohuempia kangaskaistaleita. Niitä en ommellut mitenkään, ainoastaan kiepautin lippujen sekaan hamppunaruun roikkumaan. Varastosta piti kaivaa myös jouluvalot lippunauhaa valaisemaan, hih! Lautasliinojen taittoon etsin ideoita netin syövereistä. Tämä "kimono" malli on mielestäni reipas ja poikamainen, ja riittävän helppo toteuttaa, Alkuruoan lusikka oli näppärä sujauttaa "paidan" sisään ja lepäämään keittokulhon päälle, sillä pöydissä ei todellakaan ollut ylimääräistä tilaa. Kukka-asetelmat korvansin sammalpeti-kynttilänjaloilla. Oli kiva seurata, kuinka vieraat vasta hetken istuttuaan, bongasivat kuopuksen sotilaita. Kaikki mustat rautakyntteliköt metsästin parin viikon sisällä eri kirppiksiltä. Ikean harmaa lautakangas, josta ompelin pöytäliinat, loi pohjan koko juhlalle. Rentoa, reipasta, poikamaista, ripaus partiota tai armeijaa... Paikkakortteja varten Mies sahasi koivusta minipötköjä, joihin vielä sahasi viillot paikkakortteja varten. Ihanat, onnistuneet, päivänsankarin näköiset juhlat! Kiitos kaikille vieraille vielä tätäkin kautta :) teitte pojan juhlasta täydellisen!

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

maastokuvioiset villasukat

Rakas teinimme käyttää mielellään maastokuvioisia housuja ja villasukkia, niinpä ajattelin yllättää hänet maastovillasukilla :) Lanka Novita Nalle vihreä Taika ja sukkapuikot 3. Resori on tavallista 2 oikein , 2 nurin neulosta, mutta aina viiden kerroksen jälkeen nurjat neulotaan oikein ja oikeat nurin. En nyt sitten tiedä, miten maastokuosiset nämä ovat, mutta teini tykkää ja sehän on pääasia. Itselle muistiin: silmukoita varressa 56, kantalappu 29s, kiilakavennusten jälkeen 54s. Meillä yksi perheenjäsen täyttää pian pyöreitä vuosia, joten hänen synttärijuhlia täällä touhutaan täysillä...pöytäliinojen ompelua, kattausliinojen virkkausta, liitutaulun tuunausta... yritän laittaa kuvia pian.
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille täällä piipahtaville!