maanantai 19. tammikuuta 2015

harmaa lettipipo turkistupsulla

Pojalle valmistui koville pakkasille tarkoitettu harmaa villapipo. Tällä kertaa pyöritin palmikoista lettejä, vaihteeksi näin :) Lanka Dropsin Andes (ihana lanka, ties kuinka mones pipo jo tästä langasta), pyöröpuikot 4, silmukoita 96. Ohje on muokattu tästä palmikkopipon ohjeesta. Turkistupsun tilasin täältä Pipo on vuoritettu fleece-kankaalla ja turkistupsu kiinnitetty tupsuun jo valmiiksi ommelluilla nauhoilla. Uskoisin pysyvän mukana kovemmassakin vauhdissa :) Sopii hyvin uuden lämpimän talvitakin kanssa ja siskolta perittyjen huopikkaiden kanssa. Söpöläinen :) ainakin äidin silmissä :)

tiistai 13. tammikuuta 2015

mustaa ja valkoista ja tottakai vaaleanpunaista

Disney -prinsessat saivat mustavalkoiset asut. Mekot olen ommellut kirpparilta löytämästäni naisten paidasta jo jonkin aikaa sitten, mutta mustien koristerusettien kiinniompelu kesti luvattoman kauan. Tein mekot Mekkotehtaan hyväksihavaitulla kaavalla. Pitsibaktukset kudoin (ohje löytyy googlettamalla pitsibaktus) 3,5 puikoilla Novitan Rose Mohair -langasta, jota minulta löytyy edelleen lankavarastosta useampi kerä yhden kariutuneen neulebolero-projektin johdosta. Mustavalkoiset asut näyttävät söpöiltä vaaleanpunaisessa ympäristössä :) Hauskaa, miten korujen mustavalkoiset pikkurasiat sopivat täydellisesti tähän :)

lauantai 10. tammikuuta 2015

pojan unisukat

Puikoilta valmistui pojan unisukat :) ihan erityyliset kuin tyttöjen enkelinsiipisukat. Etsin poikamaista mallia netistä ja päädyin Ravelryn Hermione´s Everyday Socks -malliin. Lanka Novitan Nalle ja sukkapuikot 3, silmukoita 52. Pidän sukkien ulkonäöstä :) Mallin oppi nopeasti ulkoa, mutta todettakoon, että oli aika tylsä kudottava. Onneksi saajan jalka on vielä sen verran pieni, että sukat valmistuivat nopeasti. Joululahjaksi saatu uusi pyjama ja uudet unisukat muistuttavat kovasti Mailegin pyjamapukuista hiirtä, jolle myös tein unisukat joskus pari vuotta sitten :) Hassu yhteensattuma, vai mitä :)

lauantai 3. tammikuuta 2015

tavallisia pojan lapasia

mutta rakkaudella tehty :D Langat molemmissa Novitan Nallea ja sukkapuikot 3, silmukoita 44. Sekä farkunsininen että harmaa Colori löytyivät lankakorista, eli lankaostoksille ei näiden lapasten takia päässyt;) 2 oikein 2 nurin resori, harmaissa sentään lapasten selässä 3O, 1N neuletta, kitcheners stitch -päättely. Tavallisia arkisia lapasia, mutta ihan täydellisiä kovilla pakkasilla rukkasten alla pidettäviksi. Meidän puolesta talvi ja pakkaset saavat palata :)

torstai 1. tammikuuta 2015

vuoden ensimmäinen päivä

Eiliset Uuden Vuoden juhlat ystäväperheen kanssa sujuivat ihanasti :) Lapsilla, nuorilla ja aikuisilla kaikilla oli niin mukavaa :) Valkoinen pellavaliina, iso nippu tulppaaneja ja erilaiset tuikkukipot koristivat pitkää pöytää. Valvoimme myöhään, joten tänään on viihdytty pitkään yöpuvuissa ja unisukissa. Puikoilta on valmistunut kaksi paria pojan lapasia (esittelen myöhemmin) ja nyt oli ihan pakko ottaa puikoille jotain vaaleanpunaista. Poikamaisten lapasten jälkeen tuli tarve tehdä jotain pitsistä :) Onnellista Uutta Vuotta!