keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

virkattu mekko ja muuta pientä vaaleanpunaista

Virkkasin nukkekodin tytölle vaaleanpunaisesta helmilangasta ykkösen koukulla mekon hyväksi havaitulla ohjeella :) Näitä on niin nopea ja kiva tehdä :)
Mekko sopii oikeasti tytölle, mutta nyt se on puettu sovitusnnukelle. Nappeina kolme pientä lasihelmeä.
Värkkäsin myös tuolille pehmusteen sekä pienen ilmoitustaulun. Ilmoitustaulu on pala pahvia, jonka päällystin ensin vanukankaalla ja sitten vaaleanpunaisella kankaalla. Valmiin taulun päälle pyöritin satiininauhaa, joka on nurjalta puolelta ommeltu kankaaseen kiinni.
Näitä nukkekodin pieniä juttuja syntyy silloin, kun olemme tulleet kuumuutta sisälle pakoon ;) Helteistä keskiviikon jatkoa :)

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

uudinverhot kehtoon

Vauvan kehto sai uudinverhot ;)
Värkkäsin eilen valkoiseksi maalatusta grillitikusta ja rautalangasta kannattimen verholle. Keppi on kiinnitetty kehdon pinnoihin kahdella nauhanpätkällä, eli tarvittaessa se on helppo irrottaa.
Verho on leveähkö pala brodyyripitsiä, jonka taitoin kahtia ja ompelin pystytakasauman. Verho on vain nostettu grillitikkukannattimen päälle.
Kehdon vanhan patjan revin irti. Se oli liimattu kehtoon ja sainkin ahertaa aikani saadakseni vanhat kuivuneet liimat pois. Hyödynsin vanhan patjan sisuksen, tosin lisäsin vanua muhkeutta tuomaan, ja ompelin valkoisen patjanpäällisen.
Peitto on pala samaista brodyyriä kuin verhokin, ommeltuna lakanakankaaseen ja tottakai pala vaaleanpunaista kangasta tarvitaan aina :) Tuolia koristaa lakanakankaasta ompelemani tyyny.
Tyynyä kiertää nyöri (oikeasti laskosverhoihin käytettävää narua) ja pieni sydänkankaasta leikkamani pala tikattuna tyynyyn. Tikkaukset eivät todellakaan ole täydelliset, mutta en jaksanut purkaa ;)
Tytöt tekevät vielä vauvalle mobilen verhojen sisäpuolelle roikkumaan. Sitten vauvalla on kuulemma täydellistä :)

lauantai 19. heinäkuuta 2014

vanhempien makuuhuoneen tunnelmia

Vanhempien makuuhuoneessa on toinen tuunaamistani tummista tuoleista, toinen on vauvan huoneessa.
Pienen tyynyn näpertelin eilen. Tyynyä kiertää mineilyompeluksiani varten ostamani ohut koristenauha. Nauha viimeistelee tyynyn kauniisti;)
Viimein myös vanhempien sängyn voi esitellä. Tämä kultainen messinkiunelmasänky on tyttöjen valitsema :) Nuo keltaisen sävyiset lakanat olivat sängyssä jo ennestään ja koska ne ovat mielestäni kauniit, päätin hyödyntää ne.
Helmalakanan ompelin todella ohuesta lakanakankaasta. Helmalakana on ommeltu suoraan patjaan kiinni, sillä tässä sängyssä pohjan virkaa toimittaa kaksi vaijeria. Pienille keltaisille tyynyille en tehnyt mitään.
Sen sijaan peitto koki aikamoisen muodonmuutoksen. Avasin liimatut taitteet ja irrotin pitsit. Pitsit hyödynsin lakanakankaasta ompelemassani tyynyssä. Peiton toiselle puolelle ompelin ohuen vanutetun kankaan, muhkeutta tuomaan. Siksak-ompeleet peitin ohuella satiininauhalla. Päiväpeitto on virkkaamani yksi "iso" isoäidinneliö, 1mm koukku, virkkauslanka.
Ulkona on nyt niin ihana sää, että menen puutarhahommiin :) Mukavaa lauantain jatkoa!

tiistai 15. heinäkuuta 2014

virkattu vauvan nuttu ja myssy

siis nukkekotivauvan :)
Vauvalla oli alunperin päällä huppari. Se ei ollut ollenkaan vauvamainen asu, joten riisuimme hupparin ja alta paljastui valkoiset paita ja housut.
Ensin tein myssyn. Ohje löytyi googlettamalla vauvojen hattujen ohjeita. Tämä on tehty kuvan perusteella, ei minkään yksittäisen ohjeen.
Kietaisunuttu oli kokeilu, josta tulikin onnistunut heti ensi yrittämällä :) Joskus käy tuuri :) Nuttu ja myssy on tehty helmilangasta, 1 mm:n koukulla. Satiininauha on kierrätetty jostain vaatteesta.
Voi kuinka tämä vauvan huone näyttää vielä niin tyhjältä. Ei mitään leluja, ei edes uudinverhoja kehdon päällä. Tuolin olen maalannut ja verhoillut; puputaulu on itsepistelemäni. Virkkaamani kastemekko roikkuu seinällä.

Vaaleanpunaista tiistaita kaikille tänne kurkkiville :)

lauantai 12. heinäkuuta 2014

poikien ja tytön huoneiden tekstiilit 1:12 koossa

Nukkekodin ylimmässä kerroksessa on poikien huone. Kerrossänkyjen petivaatteet eivät olleet makuuni riittävän runsaat:)
Sängyissä oli sinivalkoruudulliset "lakanat" ja niihin oli ommeltu tyynyt kiinni. Ruutulakanat saivat jäädä. Tyynyt saksin irti, avasin tyynyt ja hyödynsin kankaat.
Peiton ruutukangas on kierrätetty Miehen vanhasta paidasta, taustalla lakanakangasta ja peiton välissä fleece-kangasta. Tein ompelukoneella tuollaiset tikkaukset. Villapeitot on kääritty rullalle ja ne on kudottu kakkosen puikoilla ohuesta reuma-langasta. Mitään isompaa en reuma-langasta jaksaisi tehdäkään...
Villapeittojen kuvio on mistake rib pattern (löytyy googlettamalla), reunat on viimeistelty rapuvirkkauksella. Kokonaisuus on riittävän reipas ja poikamainen. Ja sitten siirrytään yksi kerros alaspäin tytön huoneen ihan toisenlaiseen tunnelmaan :)
Tytön sängyssä oli aivan kamalan väriset peitot, ei tullut mieleenikään hyödyntää niitä. Patjan päälle valkoista lakanakangasta. Peitto on toiselta puolelta vaaleanpunainen ja toiselta valkoinen. Brodyyri-pitsiä laitan aina joka paikkaan ja niin myös tähän peittoon.
Kukalliset tyynyt on ommeltu Laura Ashleyn kankaasta. Näiden tyynyjen sisus on sentään kierrätetty sängyn alkuperäisistä tyynyistä.
Villapeitto jälleen reuma-langasta kakkosen puikoilla. Malli vanhasta ruotsalaisesta vauvalehdestä.
Kaikki petivaatteet on tehty kestämään leikkejä, sillä tässä nukkekodissa lapset ja aikuiset peitellään sänkyihin joka ilta :)

Kiitos kaikille kommenteista edelliseen postaukseen. Olen aina yhtä ilahtunut kun joku jaksaa kommentoida, näin tietää, ettei kirjoita blogia vain itselleen. Rentouttavaa lauantaita!

maanantai 7. heinäkuuta 2014

pioneja ja tuoleja

Pihalla pionin valtavat kukat olivat taittaneet varret, joten minulla oli hyvä syy kerätä kukkia maljakkoon. Kyllä ovat kauniita!
Nukkekotirintamalla olen korjannut yhtä tuolia ja maalannut tuoleja valkoiseksi. Olen nähnyt monilla niin kauniita vaaleasti sisustettuja nukkekoteja, että sain ihan uutta intoa maalata tummia huonekaluja valkoisiksi. Reilun vuoden verran kuvan kaksi tummaa tuolia ovat odottaneet inspiraatiota jatkaa maalausurakkaa :) Kun inspiraatio taas löytyi piti tietysti ostaa yksi puuvalmis syöttötuoli nukkekodin vauvalle. Lisää projekteja keskeneräisten jatkoksi ;)
Helteistä ja mukavaa maanantaita!

lauantai 5. heinäkuuta 2014

kukkia maljakossa ja taulussa

Minun piti esitellä teille nukkekodin petivaatteita, mutta auringonpaiste, kauniit kukat ja kirpparilöytö muutti suunnitelmat ;)
Kauniit lasten kanssa poimitut niittykukat maljakossa...
...ja kirpputorilta löytynyt minikokoinen ihana öljyvärimaalaus.
Nukkekodin väki mallailee uutta maalausta :) Nukkien vaatteet on isän housuja lukuunottamatta minun virkkaamia, kutomia tai ompelemia. Kaikki massaherkut on kaksostyttöjen pienistä kätösistä :)
Ihanaa viikonlopun jatkoa!

tiistai 1. heinäkuuta 2014

remontti valmis minimaailmassa

Nukkekodin kaksi ylintä kerrosta on remontoitu valmiiksi. Remontti alkoi alunperin halusta siirtää paljon tilaa vievät portaat pienemmästä huoneesta isomman huoneen perälle. Sitten päätimme siirtää, poistaa ja lisätä seiniä. Maalausta, tapetointia ja lattioiden asennusta. Ja nyt on valmista. Tosin olohuone tulee saamaan uudet tapetit ;) ja keittiö ;)
Portaiden kaiteiden sahaaminen vinon katon malliseksi onnistui ihan hyvin. Samoin seinän lisääminen.
Ylimmässä kerroksessa sijaitsee poikien yhteinen huone, sekä tyttövauvan huone.
Nukkekotiperheessä on sama määrä lapsia kuin meidän omassa perheessä:) Makuuhuoneita on neljä ja kovasti olen ahkeroinut petivaatteiden parissa. Niitä voisinkin sitten esitellä ensi kerralla.
Sadesäät ovat antaneet paljon aikaa minipuuhasteluille, mutta kyllä minä haluaisin auringon ja lämmön takaisin :)