lauantai 31. elokuuta 2013

ilmassa oli suuren juhlan tuntua...

... kun paviljonki oli koristeltu ja kaikki oli valmista tyttöjen 11-vuotis kaverisynttäreille. Kohta paviljonki täyttyisi tytöistä, naurusta, puheensorinasta, musiikista, herkuista.
Vaaleanpunaisia ilmapalloja roikkui pihan luumupuusta. Paviljonkiin mahtui sopivasti neliön mallinen pöytä ja sen ympärille 12 tuolia.
Tähkis ja Poca olivat myös tulleet ulos odottamaan tyttöjä uusissa ompelemissani hameissa ja kutomissani topeissa. Kohta koristellut mukit täyttyisivät alkujuomasta.
Paviljonki koristeltiin ompelemillani viirinauhoilla, valkoisilla tunnelmavaloilla sekä esikoisen ja hänen ystävänsä taiteilemilla origami-linnuilla.
Origamien taittelu kuului muutenkin illan ohjelmaa ja tästä ohjelmasta huolehtivat hienosti esikoinen ja hänen ystävänsä, kiitos vielä M ja N!
Tuolien istuinpehmusteet uusin yksinkertaisesti päällystämällä joukon erilaisia tyynyjä Laura Ashleyn kankaalla. Neliönmallisen pöytäliinan ompelin yhdesta superpitkästä vanhasta pöytäliinasta. Tytöt askartelivat paikkakortit, asettelivat lautasliinat sekä kauniit koristepillit laseihin.
Juhlat olivat oikein onnistuneet ja heillä kaikilla oli niin mukavaa :)

keskiviikko 28. elokuuta 2013

kaunis peili tyttöjen huoneeseen

Olenkohan koskaan kertonut, että meidän kaksostytöt ovat todella tyttömäisiä tyttöjä. Heidän prinsessavaiheensa alkoi kutakuinkin syntymästä ja vaikka prinsessavaihe on jo ohitettu useampi vuosi sitten, elävät he edelleen jonkunlaisessa prinsessavaiheen jatkotilassa :)
Tyttöjen nukkumasyvennyksen helmiverhot on vaihdettu pitsiverhoihin. Kangastampit ompelin lakanakankaasta. Kampauspöytää tytöt ovat toivoneet pitkään, mutta koska sopivaa ei ole tullut vastaan päädyimme tähän isoon hopeareunaiseen peiliin.
Valkoisen viirinauhan olen ommellut pari vuotta sitten. Kristallipäisessä (oikeasti akryyliä) naulakossa säilytetään käsilaukkuja, jotka kahta lukuunottamatta nostin syrjään kuvan ottamisen ajaksi.
Tämä hopeinen medaljonkituoli on lasten kokoa ja tyttöjen suureksi suruksi heille liian pieni. Mistä saisi aikuisten kokoa olevan hopeisen tuolin?
Kristallilampetit puuttuu vielä, joten ripustin tyttöjen höyhenvalot peilin ympärille, antaa samalla kivan yövalaistuksen. Enää tarvitaan se kampauspöytä :):)

lauantai 24. elokuuta 2013

omppuja ja kiviä

Viikonloppu maalla sujuu totuttuun tapaan herkutellen ja ahertaen.
Syksy on omppujen aikaa, joten olin todella iloinen, että löysin paikalliselta kirppikseltä kauniin, englantilaisen, vihreäsävyisen kulhon, omppukulhon. Väri sopii kauniisti erkkerin penkin vihreäsävyisiin tyynyihin ja se on täydellinen kulho ompuille ennenkuin ne päätyvät suihin tai herkkuihin.
Viimeaikoina ompuista on tullut leivottua omenakaurapaistosta Kinuskikissan ohjeella. Maistuu taivaalliselta vaniljakastikkeen kanssa :) ja vielä herkullisemmalta maalla, ulkona auringonpaisteessa :)
Mutta on täällä aherrettukin. Talomme on ympäröity sepelillä ja olen asetellut isompia kiviä pitämään sepelin omalla alueellaan ja rajaamaan nurmikkoa (lue tulevaa nurmikkoa). Mies on puolestaan ahertanut sokkelin laastin kanssa. Hiljalleen tulee valmista ja omannäköistä.
Ihanaa viikonloppua täällä piipahtajiille!

tiistai 20. elokuuta 2013

Long Island -tyylinen lippunauha

Tulossa on kolmet kesäkauden päättäjäiset pihallamme: kaksosten kaverisynttärit, tuttavaperheen illanvietto ja aikuisten illallinen. Aikuisten illallisesta olen suunnitellut Long Island -henkistä sini-valko-pellavan väreissä ja terästettynä henkäyksellä merellistä tunnelmaa.
Ompelukone on surissut ja työn alla on kaksi neljän metrin lippunauhaa. Linumin raitakangas ja valkoinen kangas löytyivät omista varastoistani. Raitakankaan raidat määrittelivät lippujen koot. Koska kangasta oli vain pieni (n. 40 x 80cm) pala, olen tehnyt pienimmät saumavarat kuin koskaan aiemmin vajaa 2 mm. Raidalliset liput ovat toiselta puolelta valkoisia, jotta raitakangas riittäisi mahdollisimman moneen lippuun. Ja jotta lippuja saadaan reilusti teen myös kokonaan valkoisia lippuja, joihin löysin Nappitalosta täydellisen nauhan. Tulen aina niin iloiseksi, kun löydän projekteihini jotain näin täydellistä :)
Touhukasta viikkoa!

perjantai 16. elokuuta 2013

korin uudet vaatteet

Tämä pieni ompelutyö on odottanut tekijää (siis minua) useamman kuukauden. Kaksostyttöjen huoneesta ylijääneistä koreista kierrätin yhden kuopuksen huoneeseen. Valkoisissa koreissa oli vaalenpunainen sisus ja vaikka kori olikin kuopuksen huoneessa kaapissa, niin vaaleanpunainen kangas pisti aina silmään. Kori pitää sisällään kaikki lego-ohjeet.
Otin kaavat vaaleanpunaisesta kankaasta ja ompelin Esta for Kids:in tähtikankaasta (jäänyt yli verhoista) uuden sisuskankaan. Rusetille solmittavan nauhan korvasin kuminauhalla, mikä on mielestäni parempi vaihtoehto pojan huoneeseen. Ilme muuttui aikalailla. Nythän koria voisi pitää vaikka esillä, eikä kätkeä kaappiin :)
Ihanaa viikonloppua! Minä lähden nyt öljyämään terassikalusteita. Kieltämättä hassu ajankohta, mutta kun tiedossa on kolmet kesäkauden päättäjäisjuhlat pihallamme, niin haluan terassikalusteiden olevan edustuskunnossa :)

maanantai 12. elokuuta 2013

kuopus menee kouluun

Meidän perheen pienin aloittaa koulun huomenna. Miten aika voi rientää niin nopeasti, että kuopuskin menee jo ekalle luokalle?!? Onneksi lapset ovat ihania, olivatpa he minkäikäisiä hyvänsä, jokaisessa iässä on aina omat ihanuudet :) Työpöydäksi tuli pitkään etsimäni aito, vanha, pienikokoinen Billnäs. Pöytä löytyi lopulta ihan lähipiiristä. Kiitos H! Pieni poika on niin ylpeä omasta pöydästään. Hienointa ovat kuulemma pöydästä ulosvedettävät aputasot. Laatikoihin poika on järjestänyt paperit, tärkeät tavarat ja vielä taisi jäädä pari tyhjääkin laatikkoa. Pari tuntia hön touhusi uuden pöytänsä ääressä ja esitteli sitä isosiskoille ja meille vanhemmille :):)
Roskis puuttuu ja hakusessa on joku "miehekkäämpi" kynäpurkki pöydälle. Sinkkiaakkostaulu on hankittu vuosi sitten, ja nyt sen voisi ripustaa seinälle. Roskiksen ajattelin tuunata Parolan aseman malliin kaupan kurkkupurkista (mutta siitä lisää myöhemmin). Jakkara on lainassa keittiöstä, tarkoitus on hankkia sellainen traktorinistuimesta tehty jakkara.
Reppu on pienen miehen itsensä valitsema, sisällä Star Wars -penaali, tossut ja kännykkä :) Huominen jännittää niin kovasti, mutta hyvin se menee, äiti tietää sen jo nyt ja kuopuskin huomenna :)

Hyvää koulunalkua kaikille pienille ja isommille koululaisille!

sunnuntai 4. elokuuta 2013

hawaiji-synttärit

Kaksostyttöjen 11-vuotissynttärit on juhlittu onnellisesti Luau-juhlien merkeissä. Sää oli uskomattoman kaunis, kuuma ja helteinen. Niin kuuma, että vesi-ilmapallot loppuivat kesken.
Juhlat pidettiin kotona ja rivitalokotimme pieni piha muuttui juhlapaikaksi. Saimme järjestettyä kaikille istumapaikat. Mieheni viritti pyynnöstäni pihan ylle pitsiverhot katokseksi nailonnarujen varaan. Ebaystä tilaamani paperilyhtyköynnökset virittivät teeman mukaiseen tunnelmaan. Kaikki vieraat saivat tullessaan lein kaulaansa :)
Herkut oli katettu sisälle ja ruokapöydän päälle olin ripustanut Lontoosta ostamani värikkäät paperipallot. Suolainen kattaus sisälsi: Huli huli kana, Tabouleh, vihreä salaatti, vesimeloni ja focacccia.
Menu oli laitettu Tigerista ostamiini värikkäisiin kehyksiin. Esikoinen taiteili värikkäät ruokalistat suolaiselle ja makealle. Valitettavasti niistä tuli mustavalkoiset, sillä printterissämme oli väri loppu.
Tyttöjen toiveesta vaaleanpunaiset prinsessakakut, kuningatarpiirakkaa vaarin tuomista marjoista ja hiekkakakku linnamuotilla ja minimuoteilla, marenkeja, suklaakakku ja Mars-riisimuromakeisia. Tytöt laittoivat minilippuja linnaan ja hiekkakakkuihin. Linna oli ympäröity suklaakivillä; pienet hiekkakakut aseteltiin hiekan päälle (keksinmuruja) ja koristeena suklaasimpukoita. Luau-cocktail-tikut tytöt askartelivat netistä printtaamistani kuvista.
Perhosmajasta teen myöhemmin vielä erillisen postauksen.

Kiitos kaikille vieraille. Tytöt sanoivat, että nämä olivat parhaat synttärit ikinä :):):)