sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Hiihtoloma ja kakkoskodin keittiö

Terveisiä hiihtolomalta kakkoskodistamme. Teimme lasten kanssa pellolle latuja ristiin rastiin ja hiihdimme joka päivä. Aurinko paistoi ja pakkanen oli kova, mutta se ei ulkoilua haitannut.Koiramme Papu on sen verran pieni, että se sopii mainioti kulkemaan ladulle. Se on myös sen verran kevyt, että hanki kantaa sen.Kuopus ja Papu ovat hyvä parivaljakko ja mainiota hiihtoseuraa. Papu ei muuten koskaan vahingossakaan astu suksen päälle.
Sisällä talossa siivosimme ja laitoimme tavaroita paikoilleen. Haimme sohvan Ikeasta ja kokosimme sen. Täytimme kylpytynnyrin vedellä ja lämmitimme sen joka ilta. On niin rentouttavaa saunoa ja kylpeä. Lapsilla oli ystävät yökylässä ja saimme myös tuttavaperheen kylään. Loma oli juuri sopiva sekoitus ohjelmaa, puuhastelua ja rentoutumista. Tässä vielä kaksi kuvaa keittiöstämme tänään, kun kaikki oli siivottu ja lapset ja mies jo odottivat autossa kotiinlähtöä.
Orkidea on lahja lasten ystävän äidiltä ja onnentoivotus uuteen taloon. Toivottavasti saan sen pidettyä hengissä. Matto on Laura Ashleyltä, ja pienet lasiset suutarinvalot Nidosta. Arabian voipytyt ovat lapsuudestani ja äitini 70-luvulla keräämiä. Tumma astiakaappi on uusi hankinta Pentikiltä.Hyvä, että tuli keittiö ikuistettua siistittynä ja kauniissa auringonpaisteessa. Lapsiperheessä (tai siis ainakin meillä) keittiö näyttää aika harvoin tältä.

Huomenna se arki taas alkaa. Hyvää työviikkoa niille, joilla hiihtoloma on jo pidetty ja hyvää lomaa niille onnekkaille, joilla se on vielä edessä.

maanantai 14. helmikuuta 2011

Ystävänpäivänä

Lapset olivat askarrelleet kortteja ystävilleen ja meille vanhemmille. Kuopuksen päiväkodissa lapset olivat saaneet koristella ja täyttää ystävänpäivätäytekakun - ja tietysti myös syödä sen.Toivotan sinulle - blogini lukija - hyvää ystävänpäiväniltaa!

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Lihapullia ja pastaa

Liedellä porisee tänä iltana fusillit ja lihapullat. Fusillit on virkattu ja lapset ilmoittivat heti ykskantaan, että nämä (n. parikymmentä kappaletta) ei riitä, vaan niitä tarvitaan lisää. Ja minähän lupasin tehdä. Ohjeen voin laittaa myös teille, jos haluatte.Lihapullat olen huovuttanut hahtuvaisesta lämpimän veden ja saippuan avulla. Olisi ehkä pitänyt olla vaaleamman sävyistä ruskeaa, etteivät näyttäisi noin tummilta. Kamera tosin myös tummentaa sävyä. Huovuttaminen ei sittenkään ollut vaikeeta, ja koska kaikki kolme tytärtäni innostuivat myös huovuttamaan, saimme lihapullia heti koko pannullisen.Fusillit on otettu kiehumasta ja odottavat nyt lävikössä pääsyä lautaselle. Inspiraation tähän ruokalajiin sain täältä. Tarkoitus on vielä tehdä herneitä huovuttamalla, mutta niitä tarvitaan paljon ja neiti A:n toiveesta niiden pitää olla tölkissä. (Tölkki mietintämyssyssä). Pieni - ihan kuin oikea - Heinz-pullo on löytö pienestä espanjalaisesta lelukaupasta viime kesäiseltä lomamatkalta. Minä aina sorrun lelukaupoissa kaikkeen leikkikeittiöön sopivaan.

Kiitos jälleen kaikille kommentoijille. Olen aivan mykistynyt saamastani palautteesta. Uudet lukijat - tervetuloa! Rentouttavia hetkiä leikkiruokien parissa ja hyvää viikkoa kaikille.

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Englannin lakuja

Lasten karkkipäivä oli eilen, mutta näillä virkatuilla karkeilla voikin herkutella joka päivä. Näin joskus kauan sitten netissä (jossain, en tiedä missä) kuvan virkatuista Englannin lakuista (ainoastaan kuva ei ohjetta) ihastuin heti ja ajattelin jo silloin, että tuollaisia täytyy joskus virkata omille lapsille leikkeihin. Olen näitä pikkuhiljaa virkkaillut leikkikeittiöön. Välillä ahkerammin välillä pitkän tauon jälkeen.Olen myös ostanut syötäviä Englannin lakuja - vain tarkistaakseni, että millaisia ne karkit nyt oikein olivatkaan. Aikamoista pipertämistä, mutta mielestäni erittäin onnistuneita. Nyt on lasipurkki täynnä ja voin jatkaa muiden herkkujen parissa.Kiitos kaikille tunnustukseen kommentoineille ja tervetuloa mukaan uudet lukijat! Herkullista alkavaa viikkoa!